OVER ONS

ORGANISATIE

De kennis van drie generaties denim-specialisten vormt de basis voor de lancering van DL1961 in 2008 in New York City, waar het hoofdkantoor gevestigd is. Daarom vind je ook altijd "The famous American Lifestyle" in de collecties terug. Inmiddels is DL1961 bij meer dan 300 verkooppunten in heel Europa te verkrijgen.

MISSIE

Onze missie is het creëren van de best passende jeans. Door middel van de gepatenteerde 4-way stretch™ technologie is het mogelijk om een jeans te ontwikkelen, die goed op je lichaam aansluit en daarom de perfecte pasvorm heeft.

Wat betekent dit?

  • Een uitstekende pasvorm.
  • Een groot draagcomfort.
  • De jeans wordt niet wijder na het dragen.
  • De nieuwste collecties uit New York City.
  • Je nieuwe lievelingsbroek.

JEANS

DL1961 jeans heeft een aantal basis modellen voor zowel dames als heren. De jeans zijn voorzien van verschillende designs, structuren, wassingen, kleuren en details.

Waar komt DLpro vandaan?

DLpro is een mix van de vezels Tencel ® en Lenzing Modal ®. Het creëert een one-of-a-kind spijkerstof. DLpro is een natuurlijke afgeleide van beuken- en eucalyptushout en biedt duurzaamheid, comfort, absorptie en het ademt optimaal.

detail-logo.jpg

Duurzaamheid & milieu

DLpro wordt milieuvriendelijk geproduceerd. De grondstoffen die worden gebruikt om de stof te maken groeien sneller en hebben een hogere opbrengst waardoor ze tot zes keer milieuvriendelijker zijn dan katoen. Bovendien is het verbruik van water en energie tien keer lager dan bij productie op basis van katoenvezels.

Technologie

DL1961 is het enige denim merk dat DLpro gebruikt. De samenstelling van het materiaal in combinatie met de nieuwste technologie geeft donsachtige zachtheid. Het eindresultaat is een soepel, ademend materiaal met een perfecte pasvorm.

Zachtheid

De botanische stoffen en het unieke productieproces zorgen voor een extreem zacht materiaal. Een jeans op basis van DLpro is vier keer zachter dan de klassieke spijkerbroek van katoen.

*LYCRA® is a registered trademark of INVISTA for premium fibers and fabrics.